top of page

PAST PRODUCTIONS

Eugen Onegin

- Operahögskolan

 

Richard Hamrin i rollen som Eugen Onegin, en rysk opera i 3 akter, på Operahögskolan i Stockholm i hans examensföreställning 2015.

 

Skriven av Pjotr Tjajkovkij, 1878, i Ryssland, och baserad på roman Eugen Onegin av den ryska författaren Alexandr Pusjkin. Det är en opera i 3 akter om adelsmannen Eugen Onegin.

Operan utspelar sig dels på Larinas gods, dels i Sankt Petersburg på 1820-talet. Eugen Onegin och hans vän Lenskij besöker fru Larina och hennes döttrar Tatjana och Olga på deras gods. Olga är Lenskijs fästmö och Tatjana blir omedelbart förälskad i Onegin, men blir avvisad. Onegin hämnas senare på Lenskij genom att kurtisera Olga. Det resulterar i en duell och Lenski blir vådaskjuten av Onegin. Efter sex års kringirrande liv återvänder Onegin till Sankt Petersburg, där han råkar träffa Tatjana, som nu är förnäm hustru till furst Gremin. Onegin blir nu kär i Tatjana, som emellertid trots sin kärlek tillbakavisar honom. Den egocentriske Onegin är nu ensam kvar och fylld av oro och förtvivlan.

Premiär 11 November 

Föreställning 13 November

Operahögskolan

Stockholm

MUSIK -  Pjotr Tjajkovskij

DIRIGENT - Emil Eliasson

 

I rollerna:

Larina, godsägarinna - Karin Osbeck

Tatjana, hennes dotter - Elisabeth Sundin

Olga, Tatjanas syster - Pihla Terttunen

Vladimir Lenskij, en ung poet och Olgas fästman - Mikael Onelius

Eugen Onegin, adelsman och Lenskis närmaste vän - Richard Hamrin

Regi: Åsa Melldahl

bottom of page